ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:09 Primarul orașului Gdansk din nordul Poloniei, rănit grav cu un cuțit, în timpul unui concert de caritate, a murit, la spital, în urma rănilor suferite, a declarat un reprezentant al spitalului universitar, anunță RT. „În ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am reușit să-l salvăm", a declarat Tomasz Stefaniak, citat de PAP.

 Știrea inițială

Primarul orașului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, grav rănit cu cuțitul, duminică seara, este în viață după o operație de cinci ore, dar încă nu se află în afara oricărui pericol, au informat medicii, relatează AFP, anunță Agerpres.


Potrivit sursei citate, chirurgul care l-a operat, Tomasz Stefaniak, la spitalul universitar din Gdansk, le-a declarat jurnalisților că „pacientul este în viață, dar starea acestuia este foarte, foarte gravă" și că "următoarele ore vor fi decisive".

Pawel Adamowicz a fost „grav rănit la inimă și are alte răni la diafragmă și la organele din cavitatea abdominală", a precizat chirurgul, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru acesta. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unități de sânge.

Primarul orașului Gdansk, Pawel Adamowicz (53 de ani), a fost grav rănit cu cuțitul, duminică seara, în fața a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia unei acțiuni destinate strângerii de fonduri pentru cumpărarea de echipamente medicale pentru spitale.

Agresorul a fost reținut rapid de gărzile de securitate, apoi ridicat de forțele de ordine. El nu a opus rezistență. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției din Gdansk, este vorba despre un locuitor al orașului în vârstă de 27 de ani.
Presa a mai informat că individul a efectuat o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare pentru patru atacuri cu mână armată contra unor bănci din Gdansk.