ACTUALIZARE 16:09 Primarul orașului Gdansk din nordul Poloniei, rănit grav cu un cuțit, în timpul unui concert de caritate, a murit, la spital, în urma rănilor suferite, a declarat un reprezentant al spitalului universitar, anunță RT. „În ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am reușit să-l salvăm", a declarat Tomasz Stefaniak, citat de PAP.

 Știrea inițială

Primarul orașului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, grav rănit cu cuțitul, duminică seara, este în viață după o operație de cinci ore, dar încă nu se află în afara oricărui pericol, au informat medicii, relatează AFP, anunță Agerpres.


Potrivit sursei citate, chirurgul care l-a operat, Tomasz Stefaniak, la spitalul universitar din Gdansk, le-a declarat jurnalisților că „pacientul este în viață, dar starea acestuia este foarte, foarte gravă" și că "următoarele ore vor fi decisive".

Pawel Adamowicz a fost „grav rănit la inimă și are alte răni la diafragmă și la organele din cavitatea abdominală", a precizat chirurgul, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru acesta. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unități de sânge.

Primarul orașului Gdansk, Pawel Adamowicz (53 de ani), a fost grav rănit cu cuțitul, duminică seara, în fața a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia unei acțiuni destinate strângerii de fonduri pentru cumpărarea de echipamente medicale pentru spitale.

Agresorul a fost reținut rapid de gărzile de securitate, apoi ridicat de forțele de ordine. El nu a opus rezistență. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției din Gdansk, este vorba despre un locuitor al orașului în vârstă de 27 de ani.
Presa a mai informat că individul a efectuat o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare pentru patru atacuri cu mână armată contra unor bănci din Gdansk.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews