O listă cu numele, fotografiile și adresele a aproape 800 de pedofili și agresori sexuali a fost publicată de ministerul Justiției de la Varșovia, care astfel vrea să urmeze exemplul Statelor Unite, scrie Deutsche Welle.

Lista conține numele, datele și locul nașterii și domiciliul a 768 de pedofili și făptași ai unor agresiuni sexuale asupra minorilor cu vârste sub 15 ani. 

„Dreptul de a ne proteja copiii se află deasupra dreptului infractorilor la confidențialitate”, a spus ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, care crede că această măsură reprezintă „un progres” și poate ajuta autoritățile să prevină posibile viitoare astfel de infracțiuni.

Informațiile sunt practice mai ales pentru familiile din Polonia, a mai spus ministrul Ziobro. Este suficientă introducerea în motorul de căutare a numelui de familie sau a locului de reședință și orice părinte poate afla dacă în imediata apropiere a copiilor săi trăiește vreo persoană potențial periculoasă, a explicat la postul public de radio un reprezentant al departamentului responsabil cu publicarea listei.

Diverse sondaje de opinie arată că, în cazurile de pedofilie, polonezii ar încuraja, în proporție covârșitoare, castrarea chirurgicală, închisoarea pe viață sau chiar pedeapsa cu moartea.

Nu este limpede dacă pe listă se regăsesc și preoții catolici condamnați legal pentru pedofilie sau agresiuni sexuale. Conform Ministerului Justiției, lista ar fi fost întocmită în octombrie 2017 tocmai pentru a le oferi ocazia persoanelor vizate să se apere, pe cale juridică, față de publicarea acesteia. 

Pe lânga lista cu cele 768 de persoane condamnate mai există un al doilea tabel care include numele a aproximativ 2.600 de infractori pedepsiți pentru agresiuni sexuale ceva mai ușoare. Aceasta este disponibilă numai pentru utilizatorii înregistrați din domeniul educației și are scopul de a le da posibilitatea cadrelor didactice din creșe, grădinițe, școli și organizații pentru copii și tineret să nu coopteze în echipele lor pedofili. Cine totuși o face, riscă să primească amendă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews