ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O listă cu numele, fotografiile și adresele a aproape 800 de pedofili și agresori sexuali a fost publicată de ministerul Justiției de la Varșovia, care astfel vrea să urmeze exemplul Statelor Unite, scrie Deutsche Welle.

Lista conține numele, datele și locul nașterii și domiciliul a 768 de pedofili și făptași ai unor agresiuni sexuale asupra minorilor cu vârste sub 15 ani. 

„Dreptul de a ne proteja copiii se află deasupra dreptului infractorilor la confidențialitate”, a spus ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, care crede că această măsură reprezintă „un progres” și poate ajuta autoritățile să prevină posibile viitoare astfel de infracțiuni.

Informațiile sunt practice mai ales pentru familiile din Polonia, a mai spus ministrul Ziobro. Este suficientă introducerea în motorul de căutare a numelui de familie sau a locului de reședință și orice părinte poate afla dacă în imediata apropiere a copiilor săi trăiește vreo persoană potențial periculoasă, a explicat la postul public de radio un reprezentant al departamentului responsabil cu publicarea listei.

Diverse sondaje de opinie arată că, în cazurile de pedofilie, polonezii ar încuraja, în proporție covârșitoare, castrarea chirurgicală, închisoarea pe viață sau chiar pedeapsa cu moartea.

Nu este limpede dacă pe listă se regăsesc și preoții catolici condamnați legal pentru pedofilie sau agresiuni sexuale. Conform Ministerului Justiției, lista ar fi fost întocmită în octombrie 2017 tocmai pentru a le oferi ocazia persoanelor vizate să se apere, pe cale juridică, față de publicarea acesteia. 

Pe lânga lista cu cele 768 de persoane condamnate mai există un al doilea tabel care include numele a aproximativ 2.600 de infractori pedepsiți pentru agresiuni sexuale ceva mai ușoare. Aceasta este disponibilă numai pentru utilizatorii înregistrați din domeniul educației și are scopul de a le da posibilitatea cadrelor didactice din creșe, grădinițe, școli și organizații pentru copii și tineret să nu coopteze în echipele lor pedofili. Cine totuși o face, riscă să primească amendă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews