ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul polonez Beata Szydlo a respins „șantajul” Uniunii Europene vizând obligarea Varșoviei de a accepta cota prin care-i sunt repartizați mii de solicitanți de azil din Italia și Grecia. 

„Nu vom ceda șantajului de a ne fi tăiate o parte din fondurile europene ca să fim pedepsiți pentru că nu acceptăm relocalizarea unor migranți din Africa de Nord și din Orientul Mijlociu”, a declarat Szydlo într-un interviu publicat de revista de Sieci.

Comisarul european însărcinat cu Migrația Dimitris Avramopoulos a anunțat la sfârșitul lui iulie că Bruxellesul a declanșat o a doua fază a procedurilor de infringement lansate în iunie împotriva Pragăi, Budapestei și Varșoviei din cauza refuzului lor de a respecta obligațiile de găzduire care le revin.

Cele trei țări - Cehia, Ungaria și Polonia - ar putea să fie amendate, ceea ce ar însemna, consideră Varșovia, o tăiere a fondurilor europene.
 
„Fondurile europene și politica de coeziune sunt pilonii Uniunii Europene, cu același titlu ca libertatea de mișcare a bunurilor și serviciilor. Avem dreptul la ele. Insistă, așadar, ca tratatele europene să fie respectate și respingem diktatul țărilor mai mari” în problema cotelor, a mai spus Szydlo.