Premierul polonez Beata Szydlo a respins „șantajul” Uniunii Europene vizând obligarea Varșoviei de a accepta cota prin care-i sunt repartizați mii de solicitanți de azil din Italia și Grecia. 

„Nu vom ceda șantajului de a ne fi tăiate o parte din fondurile europene ca să fim pedepsiți pentru că nu acceptăm relocalizarea unor migranți din Africa de Nord și din Orientul Mijlociu”, a declarat Szydlo într-un interviu publicat de revista de Sieci.

Comisarul european însărcinat cu Migrația Dimitris Avramopoulos a anunțat la sfârșitul lui iulie că Bruxellesul a declanșat o a doua fază a procedurilor de infringement lansate în iunie împotriva Pragăi, Budapestei și Varșoviei din cauza refuzului lor de a respecta obligațiile de găzduire care le revin.

Cele trei țări - Cehia, Ungaria și Polonia - ar putea să fie amendate, ceea ce ar însemna, consideră Varșovia, o tăiere a fondurilor europene.
 
„Fondurile europene și politica de coeziune sunt pilonii Uniunii Europene, cu același titlu ca libertatea de mișcare a bunurilor și serviciilor. Avem dreptul la ele. Insistă, așadar, ca tratatele europene să fie respectate și respingem diktatul țărilor mai mari” în problema cotelor, a mai spus Szydlo.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews