ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Poloniei a solicitat luni un nou "Plan Marshall" pentru Africa, pentru a ajuta la stoparea fluxului migrației ilegale în Europa.

Mateusz Morawiecki a făcut această propunere în timpul unei dezbateri academice, la Varșovia, la care a participat și președintele Parlamentului german, Wolfgang Schäuble, un opozant al politicii cancelarului Merkel privind „politica ușilor deschise„ pentru migranți, scrie Voice of Europe.

„Ceva de genul unui nou plan Marshall” trebuie conceput pentru Africa, o inițiativă modelată după programul american de ajutor economic masiv pentru Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, a spus premierul polonez. În opinia lui,  această asistență ar fi o modalitate bună de a aborda problema migranților care sosesc în Europa din Africa.

El a adăugat că frontierele externe ale Uniunii Europene trebuiau întărite, iar fondurile trebuiau alocate pentru programele din Africa de Nord pentru a împiedica intrarea oamenilor în Europa.

„Ar trebui să ne întrebăm cât de mulți imigranți din Africa putem accepta. Un milion? 10 milioane? 100 milioane?”, a spus Morawiecki, citat de agenția de știri IAR, subliniind că Africa găzduiește aproximativ 1,1 miliarde de oameni.

Oficialul german a declarat în timpul dezbaterii că granițele deschise reprezintă o mare realizare a UE, care ar trebui menținută. El a adăugat însă că migrația a fost una dintre cele mai mari provocări pentru Europa într-o lume în plin proces de globalizare.