Premierul Poloniei a solicitat luni un nou "Plan Marshall" pentru Africa, pentru a ajuta la stoparea fluxului migrației ilegale în Europa.

Mateusz Morawiecki a făcut această propunere în timpul unei dezbateri academice, la Varșovia, la care a participat și președintele Parlamentului german, Wolfgang Schäuble, un opozant al politicii cancelarului Merkel privind „politica ușilor deschise„ pentru migranți, scrie Voice of Europe.

„Ceva de genul unui nou plan Marshall” trebuie conceput pentru Africa, o inițiativă modelată după programul american de ajutor economic masiv pentru Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, a spus premierul polonez. În opinia lui,  această asistență ar fi o modalitate bună de a aborda problema migranților care sosesc în Europa din Africa.

El a adăugat că frontierele externe ale Uniunii Europene trebuiau întărite, iar fondurile trebuiau alocate pentru programele din Africa de Nord pentru a împiedica intrarea oamenilor în Europa.

„Ar trebui să ne întrebăm cât de mulți imigranți din Africa putem accepta. Un milion? 10 milioane? 100 milioane?”, a spus Morawiecki, citat de agenția de știri IAR, subliniind că Africa găzduiește aproximativ 1,1 miliarde de oameni.

Oficialul german a declarat în timpul dezbaterii că granițele deschise reprezintă o mare realizare a UE, care ar trebui menținută. El a adăugat însă că migrația a fost una dintre cele mai mari provocări pentru Europa într-o lume în plin proces de globalizare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews