Guvernul de la Varșovia va bloca orice tip de sancțiune impus de Uniunea Europeană Ungariei, al cărui Guvern e acuzat că încalcă regulile blocului comunitar privind democrația.

„Fiecare țară are dreptul său suveran de a face reformele interne pe care le consideră potrivite.Acțiunile împotriva statelor membre nu fac decât să adâncească diviziunile din cadrul UE, sporind lipsa de încredere actuală a cetățenilor în instituțiile europene”, a precizat Ministerul de Externe polonez într-un comunicat transmis miercuri seară, informează Reuters, citat de Agerpres.

Guvernul conservator de la Varșovia este la rândul său sub tirul criticilor Bruxellesului privind o serie de măsuri care sunt văzute ca o încălcare a independenței justiției.

Parlamentul European a votat miercuri pentru sancționarea Ungariei pentru neglijarea normelor privind democrația, drepturile civile și combaterea corupției, în prima încercare de a declanșa un proces care s-ar putea încheia cu activarea Articolului 7 din Tratatul UE, ce presupune suspendarea dreptului de vot în cadrul blocului comunitar al statului membru vizat.