ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Varșovia va bloca orice tip de sancțiune impus de Uniunea Europeană Ungariei, al cărui Guvern e acuzat că încalcă regulile blocului comunitar privind democrația.

„Fiecare țară are dreptul său suveran de a face reformele interne pe care le consideră potrivite.Acțiunile împotriva statelor membre nu fac decât să adâncească diviziunile din cadrul UE, sporind lipsa de încredere actuală a cetățenilor în instituțiile europene”, a precizat Ministerul de Externe polonez într-un comunicat transmis miercuri seară, informează Reuters, citat de Agerpres.

Guvernul conservator de la Varșovia este la rândul său sub tirul criticilor Bruxellesului privind o serie de măsuri care sunt văzute ca o încălcare a independenței justiției.

Parlamentul European a votat miercuri pentru sancționarea Ungariei pentru neglijarea normelor privind democrația, drepturile civile și combaterea corupției, în prima încercare de a declanșa un proces care s-ar putea încheia cu activarea Articolului 7 din Tratatul UE, ce presupune suspendarea dreptului de vot în cadrul blocului comunitar al statului membru vizat.