ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Noul preşedinte al Poloniei spune că vrea ca Alianţa Nord-Atlantică să-şi instaleze baze militare în Europa Centrală. 
 
Andrzej Duda crede că numai aşa poate fi garantată securitatea în regiune, unde Rusia caută să-şi extindă teritoriul.
Liderul de la Varşovia, ales în funcţie la începutul acestei luni, a subliniat că NATO nu trebuie să tolereze încălcarea dreptului internaţional. A fost o declaraţie care se referea la acţiunile Rusiei în Ucraina.

Recent, Andrzej Duda şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că Alianţa vede Polonia drept o zonă tampon între NATO şi Rusia. El vrea ca ţara sa să fie un veritabil flanc estic al Alianţei.

„Trăim vremuri dificile. În partea aceasta a Europei, situaţia este bine cunoscută tuturor. Asistăm la consolidarea tendinţelor imperialiste şi prezenţa forţelor NATO este o garanţie pentru ţările noastre. Elemente esenţiale de infrastructură din statele NATO ar trebui mobilizate în aceste state, care astăzi reprezintă adevăratul flanc estic al Alianţei. Aceasta este propunerea mea şi cred că aliaţii noştri trebuie să o ia în considerare. Cred că este logică nu doar din punct de vedere istoric, dar, de asemenea, şi justificată”, a spus Andrzej Duda, preşedintele Poloniei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews