Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a apărat joi, în fața Comisiei Europene, reformele Varșoviei pe tema legilor justiției și avertizat că valul de presiuni din partea blocului comunitar ar putea avea un efect nedorit, transmite euronews.com

Morawiecki s-a întâlnit cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aceasta fiind cea mai recentă întrevedere la nivel înalt dintre Varșovia și Bruxelles, din ultimele luni, care vizează soluționarea disputelor privind preocupările UE față de democrația din  Polonia.

Laboratorul ImunoMedica


Reformele justiției propuse guvernul polonez conservator au fost criticate de către reprezentanții societății civile, organizații internaționale, Uniunea Europeană și partidele din opoziție din Polonia, însă șeful Executivului i-a explicat lui Juncker că reforma justiției este ncesară pentru a crește eficiența și pentru a înlătura judecătorii „care au fost implicați în activități dezonorante” în timpul perioadei comuniste din Polonia.

Dar, de asemenea, premierul polonez a avertizat statele occidentale să nu mai facă presiuni asupra Varșoviei pe această temă pentru că asta va duce la „consolidarea sentimentelor anti-europene tot mai evidente în ultimii ani”.

„Acest lucru poate duce la creșterea forțelor politice populiste, care încearcă să se desființeze sau să slăbească ... Uniunea Europeană”, se spune în documentul prezentat de guvernul polonez. O purtătoare de cuvânt a UE a mai spus că blocul a primit-o și că dialogul va continua.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.