Polonia nu mai este pregătită să-i preia pe cei 7.500 de refugiați pe care a acceptat să-i primească în cadrul negocierilor cu Uniunea Europeană, a afirmat miercuri premierul polonez, Beata Szydlo, invocând atacurile teroriste de la Bruxelles.

Premierul Beata Szydlo a spus că „nu vede nici o posibilitate ca refugiații să vină în Polonia” după atacurile teroriste din capitala belgiană.

Predecesoarea sa, Ewa Kopacz (liberal-conservatoare), a fost de acord ca Polonia să preia refugiați după negocierile cu UE. Varșovia trebuia să primească inițial 400 de solicitanți de azil în acest an, notează Agerpres.

Partidul premierului Szydlo, Lege și Justiție (național-conservator), a alimentat temerile în legătură cu refugiații musulmani în timpul campaniei electorale înainte de a ajunge la putere anul trecut.

Pawel Soloch, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Andrzej Duda, a avertizat, de asemenea, în legătură cu numărul crescând de refugiați în Polonia. „Să avem grijă ca 10.000 să nu se transforme în 100.000”, a declarat Pawel Soloch la canalul TVN24, adăugând că numărul mare de refugiați ar putea spori amenințarea cu terorismul în țară.