ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recenta decizie a Comisiei Europene de a schimba sistemul de relocare a refugiaților se pare că duce la o criză în interiorul Uniunii Europene. 

Conform mai multor surse, statele care vor refuza să primească refugiați, conform cotelor stabilite, vor fi sancționate financiar, amenda ajungând la 250.000 de euro pentru fiecare refugiat refuzat.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban, a reafirmat sâmbătă, int-un interviu pentru Expresso, că UE nu poate forța Ungaria să accepte refugiați și nici nu are autoritatea de a amenda țări. "UE nu este Uniunea Sovietică. Nimeni nu ne poate forța să facem ceva ce poporul ungar nu dorește", a spus premierul Orban, care susține că sistemul cotelor obligatorii impus de Bruxelees nu a fost bine primit încă de la început.

Astăzi, Polonia a susținut că distribuirea sistematică a solicitanților de azil pe teritoriul blocului comunitar este o soluție aberantă și nu are niciun sens. Mariusz Blaszczak, ministrul de Interne, a spus că CE încalcă drepturile țărilor membre prin impunerea cotelor de migranți. "Acesta este un sistem greșit. Nu are niciun sens. Violează statutul nostru de stat membru al Uniunii Europene", a spus Blaszczak.
 
Polonia ar urma să plătească în jur de 1,5 miliarde de euro, dacă refuză să adopte cota de 6.200 de refugiați relocați din Grecia și Italia.
 
Conform cifrelor propuse de Comisia Europeană, România urma să primească în total 6.351 de refugiați, scrie Financial Times. România a votat împotriva cotelor obligatorii de refugiați, fiind de acord să preia doar un total de 1.785 de persoane. Până acum, în România au sosit 15 refugiați care au fost cazați la Galați.