ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron de „antipatie” față de țările din Europa Centrală, după ce liderul de la Elysee a acuzat implicit aceste state că tratează UE drept un „supermarket”.

„Polonia este deschisă la cooperare cu Franța. Dar acest lucru va depinde de președintele Macron, dacă vrea să își etaleze în presă antipatia față de țările din Europa Centrală sau dacă vrea să vorbească de fapte”, a avertizat șefa Guvernului de la Varșovia, în marja summitului UE, scrie News.ro. „Este bine să vorbești de fapte și să nu te servești de remarce bazate pe stereotipuri”, a adăugat ea.

Szydlo a reacționat astfel la un interviu acordat de Macron unui număr de opt ziare europene în care a criticat „unii lideri europeni care întorc spatele Europei”.

„Europa nu este un supermarket. Europa este un destin comun”, a subliniat el. Liderul de la Elysee a pledat astfel pentru „promovarea unei Europe care să meargă spre mai bine pe plan economic și social”, menționând chestiunea controversată a angajaților detașați. El a sugerat că această problemă a stat și la baza Brexit. „Munca prin detașare duce la situații ridicole. Credeți că pot explica clasei de muncă franceze că se închid companiile din Franța pentru a merge în Polonia pentru că este mai ieftin și că la noi companiile angajează polonezi, pentru că sunt plătiți mai puțin? Acest sistem nu funcționează corect”, a subliniat Macron.