Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron de „antipatie” față de țările din Europa Centrală, după ce liderul de la Elysee a acuzat implicit aceste state că tratează UE drept un „supermarket”.

„Polonia este deschisă la cooperare cu Franța. Dar acest lucru va depinde de președintele Macron, dacă vrea să își etaleze în presă antipatia față de țările din Europa Centrală sau dacă vrea să vorbească de fapte”, a avertizat șefa Guvernului de la Varșovia, în marja summitului UE, scrie News.ro. „Este bine să vorbești de fapte și să nu te servești de remarce bazate pe stereotipuri”, a adăugat ea.

Szydlo a reacționat astfel la un interviu acordat de Macron unui număr de opt ziare europene în care a criticat „unii lideri europeni care întorc spatele Europei”.

„Europa nu este un supermarket. Europa este un destin comun”, a subliniat el. Liderul de la Elysee a pledat astfel pentru „promovarea unei Europe care să meargă spre mai bine pe plan economic și social”, menționând chestiunea controversată a angajaților detașați. El a sugerat că această problemă a stat și la baza Brexit. „Munca prin detașare duce la situații ridicole. Credeți că pot explica clasei de muncă franceze că se închid companiile din Franța pentru a merge în Polonia pentru că este mai ieftin și că la noi companiile angajează polonezi, pentru că sunt plătiți mai puțin? Acest sistem nu funcționează corect”, a subliniat Macron.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews