În timp ce la București se vorbește despre „integrarea profundă” în structurile europene, Polonia anunță, prin vocea premierului Szydlo, că dorește o reformă a Uniunii Europene „în conformitate cu tratatele și în interesul tuturor statelor membre”, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

În prezent, după părerea Beatei Szydlo, „cel puțin unele state membre sunt tratate într-un mod care ar putea perturba principiile fundamentale ale UE”. Szydlo și-a exprimat speranța că parlamentele naționale vor juca un rol mai important în viitor. „Noi dorim ca Uniunea să își sublinieze caracterul de adevărată comunitate de state suverane”, a adăugat ea.

Polonia își dorește o dezbatere despre viitorul Uniunii, care nu trebuie să se reducă la doar două opțiuni.

„Cred că o dezbatere privind viitorul UE nu trebuie să se reducă la alegerea între o viziune federalistă a unui supra-stat European și egoismele naționale eurosceptice”, a mai spus șefa guvernului de la Varșovia. Ea a recunoscut că UE are nevoie de flexibilitate, dar și-a exprimat scepticismul față de „conceptul nucleului dur, două viteze sau Uniuni Europene mici”. ”Credem că astfel de soluții ar duce la dezintegrarea Uniunii Europene”, a avertizat premierul.

Polonia nu va ieși din Uniunea Europeană, al cărei Guvern a promis că nici nu va permite măcar un dialog pe această temă, a precizat liderul executivului de la Varșovia.

Dar nici nu va accepta soluții privind migrația impuse de UE, care i-ar putea afecta securitatea, a precizat Szydlo. În schimb își va spori implicarea în ajutoarele umanitare pentru țările afectate de conflicte, precum și pe plan militar. Pentru oprirea valului migrator, ar putea fi necesară închiderea frontierelor, deoarece — este de părere prim-ministrul Poloniei — „numărul de migranți economici este mai mare decât cel de refugiați”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews