ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Polonia, avorturile sunt permise, în momentul de față, doar atunci când sarcina este rezultatul violului, al incestului sau dacă viața mamei sau a fătului se află în pericol.
 
Parlamentul de la Varșovia dezbate acum un proiect de lege prin care vrea să interzică total întreruperea sarcinii.  Inițiativa aparține unei organizații catolice, având susținerea partidului de guvernământ, Lege și Justiție.

Dacă va fi adoptată, legea va pedepsi avortul, potrivit tvr.ro, cu până la cinci ani de închisoare, pedeapsă ce se va aplica atât medicilor, cât și pacientelor. 

Inițiativa liberalizării avortului, propusă de o deputată de stânga, a fost astăzi respinsă imediat, printr-un vot covărșitor. 

Potrivit ultimelor sondaje, 58% dintre polonezi susțin interzicerea totală a avortului.
 
Într-o scrisoare adresată Parlamentului de la Varșovia, 100 de jurnaliști polonezi anunțau, în primăvara acestui an, că sprijină interzicerea totală a avortului și campania dusă în acest sens de Biserica Catolică. Doctorii și asistentele iau parte la uciderea copiilor nenăscuți pentru că se tem că își vor pierde locul de muncă, precizau jurnaliștii în scrisoarea deschisă, subliniind că această situație este rezultatul legislației actuale din Polonia.
 
"Trebuie și vrem să restaurăm primatul valorilor creștine ale apărării vieții și să ne distanțăm de tendințele Europei secularizate", au susținut și reprezentanții Guvernului, care au sprijinit campania Bisericii.