ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul polonez,Morawiecki a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că Polonia s-a putea retrage din pactul ONU care prevede migrația. Motivul retragerii ar fi faptul că pactul încurajează migrația ilegală, potrivit Agerpres.

Premierul polonez,Morawiecki a confirmat această posibilă retragere, în prezența cancelarului german, Anghela Merkel, care susține că pactul ONU pentru migrație favorizează migrația legală: ''Din perspectiva mea, toate acestea sunt clarificate în pactul privind migrația; el nu este constrângător și de aceea Germania îl va aplica'', a spus șefa guvernului de la Berlin.

Morawiecki pune în prim-plan principiile suverane, în detrimentul pactului ONU pentru migrație: ” ''Considerăm că principiile noastre suverane au o prioritate absolută'', a explicat șeful executivului polonez.

Cu o zi în urma afirmației premierului polonez și premierul ceh Andrej Babis a anunțat că dorește să retragă țara sa din acest acord. Miercuri Austria a confirmat că va urma exemplul SUA și al Ungariei și se va retrage asemeni lor. Toate aceste țări  consideră că ''Pactul global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată” nu acționează tocmai în acest sens,dimpotrivă nu face o delimitare între migrația legală și cea ilegală.