ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bosnia-Herțegovina se confruntă cu o poluare fără precedent, iar autoritățile din Sarajevo au decis închiderea școlillor care încă nu erau în vacanță, anunță Digi24.

După China și Italia, iată că indicele calității aerului a depășit cu mult pragul normal și în capitala Bosniei și Herțegovinei, întregul oraș fiind scufundat în smog, iar oficialii sunt depășiți de situație.

„Vom sta aici trei ore ca să împărțim măști, iar până acum am dat deja 300. Cererea este mare, oamenii vin încontinuu și ne spun că nu mai găsesc măști în farmacii”, spune Dzenita Aliti, voluntară Crucea Roșie.

Sarajevo nu este singurul oraș din Bosnia și Herțegovina afectat de poluare. Multe localități se confruntă cu aceeași problemă, mai ales cele în care sunt uzine și fabrici. În plus, la toate acestea contribuie și fumul emanat de sobele pe lemne ale localnicilor.

„Autoritățile ne spun că aerul e poluat, iar asta mă sperie. Sunt îngrijorat pentru sănătatea mea și a celorlalți oameni”, spune un localnic.

Problemele vor continua pe toata durata sărbătorilor de iarnă: specialiștii anunță că aerul va fi la fel de poluat până la jumătatea lunii ianuarie.