ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PPE pregătește excluderea lui Viktor Orban și a partidului pe care îl conduce. Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea prim-ministrului populist ungar Viktor Orban și a partidului său Fidesz, care ar putea fi decisă pe 20 martie, a anunțat luni președintele PPE Joseph Daul, citat de France Presse.

„Douăsprezece partide membre ale PPE din 9 țări au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Această problemă va fi discutată în cadrul reuniunii politice din 20 martie. Decizia aparține tuturor membrilor PPE și nu pot anticipa rezultatul discuției"
”, a explicat Joseph Daul.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European și familia politică dominantă în cadrul Consiliului European cu cancelarul Angela Merkel.
Potrivit unor surse din interiorul acestui partid de centru-dreapta european citate de DPA, cel puțin nouă partide, din opt state membre, din cadrul PPE au trimis scrisori conducerii sale cerând un vot. Potrivit regulilor PPE, șapte partide din cinci state membre
sunt necesare pentru a sprijini expulzarea unui partid din grup.

PPE - „căminul” partidelor de centru-dreapta precum creștin-democrații germani - a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalți oficiali ai UE, inclusiv președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.