ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un adolescent afgan de 17 ani a atacat mai multe persoane într-un tren din Germania, în landul german Bavaria, cu un cuțit și un topor,  reușind să rănească patru persoane, dintre care trei sunt în stare gravă. Alte 14 persoane sunt în stare de șoc.

Tânărul a încercat să fugă de forțele de ordine după ce atacase pasagerii trenului, dar a fost împușcat mortal de poliție, informează Mediafax.

În total, au fost atacate 18 persoane, dar majoritatea au scăpat cu răni ușoare.

Atacul a avut loc luni seară, în jurul orelor 21.15 (19.15 GMT),  într-un tren regional care circula între localitățile Treuchtlingen și Würzburg, în centrul Germaniei.

Autorul agresiunii este un tânăr "afgan de 17 ani", solicitant de azil ajuns singur, fără familie, în Germania, a făcut cunoscut ministrul bavarez de interne.

El locuia în localitatea Ochsenfurt, învecinată cu locul unde a avut loc atacul, și fusese luat în îngrijire de o familie gazdă, fiind minor, a declarat el la postul național de televiziune ARD.

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Oliver Platzer, a afirmat că "este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist", subliniind că agresorul a strigat "Allahu Akbar" în timpul atacului, informează Agerpres.

Nu există informații despre despre motivele agresorului.