ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin peste o ora, pe teme legate de un nou acord nuclear, denuclearizarea Coreii de Nord și evoluțiile din Venezuela, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea a spus și că cei doi lideri au discutat puțin și despre raportul procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile americane prezidențiale din 2016 și că mesajul a fost că raportul a ajuns la concluzia: „nu a existat o conspirație”.
 
„Donald Trump si Vladimir Putin „au discutat despre un acord nuclear, atât în formă nouă, cât și în cea extinsă, și despre posibilitatea de a discuta despre acest lucru și cu China”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Ea a precizat că Trump și Putin au discutat, de asemenea, despre situația din Coreea de Nord, iar Trump i-a cerut liderului de la Kremlin să facă mai multe presiuni asupra Phenianului privind problema denuclearizării.  Cei doi au vorbit și despre criza politică care se desfășoară în Venezuela. Ulterior, Donald Trump a spus într-un mesaj pe Twitter că a a avut o conversație „foarte productivă” cu omologul său din Rusia. „Am avut o conversație lungă și foarte bună cu președintele Putin lunga si foarte buna cu presedintele Putin din Rusia. Asa cum am spus mereu, cu mult inainte de a incepe vanatoarea de vrajitoare, relatiile de buna intelegere cu Rusia, China si cu oricine altcineva sunt lucruri bune, nu rele”, a transmis Donald Trump prin Twitter. Statele Unite au anunțat, în luna februarie, că se retrag din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF), încheiat cu Rusia în 1987, acuzând Moscova de încălcarea acordului în repetate rânduri. Ulterior, Rusia a luat o decizie similară.