Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin peste o ora, pe teme legate de un nou acord nuclear, denuclearizarea Coreii de Nord și evoluțiile din Venezuela, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea a spus și că cei doi lideri au discutat puțin și despre raportul procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile americane prezidențiale din 2016 și că mesajul a fost că raportul a ajuns la concluzia: „nu a existat o conspirație”.
 
„Donald Trump si Vladimir Putin „au discutat despre un acord nuclear, atât în formă nouă, cât și în cea extinsă, și despre posibilitatea de a discuta despre acest lucru și cu China”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. Ea a precizat că Trump și Putin au discutat, de asemenea, despre situația din Coreea de Nord, iar Trump i-a cerut liderului de la Kremlin să facă mai multe presiuni asupra Phenianului privind problema denuclearizării.  Cei doi au vorbit și despre criza politică care se desfășoară în Venezuela. Ulterior, Donald Trump a spus într-un mesaj pe Twitter că a a avut o conversație „foarte productivă” cu omologul său din Rusia. „Am avut o conversație lungă și foarte bună cu președintele Putin lunga si foarte buna cu presedintele Putin din Rusia. Asa cum am spus mereu, cu mult inainte de a incepe vanatoarea de vrajitoare, relatiile de buna intelegere cu Rusia, China si cu oricine altcineva sunt lucruri bune, nu rele”, a transmis Donald Trump prin Twitter. Statele Unite au anunțat, în luna februarie, că se retrag din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF), încheiat cu Rusia în 1987, acuzând Moscova de încălcarea acordului în repetate rânduri. Ulterior, Rusia a luat o decizie similară. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews