ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă din Virginia, SUA, dă în judecată districtul școlar local pentru că i-a împins fata către transgenderism, prostituție și trafic sexual.

Michelle Blair, mama lui Sage Blair, în vârstă de doar 14 ani, a intentat un proces împotriva consiliului școlar din districtul Appomattox, împotriva angajaților districtului și a avocatului public din zona Baltimore, Aneesa Khan, potrivit unui raport al Washington Examiner.

Mama susține că angajații districtului școlar au ajutat-o în secret pe fiica ei să facă „tranziția”, fata fiind plasată ulterior de către avocatul public într-o unitate pentru minori exclusiv băieți, unde Sage a fost agresată sexual și ulterior răpită, violată și traficată sexual după ce a fugit din unitate.

„Mi-au furat dreptul de a-mi proteja fiica. Eu sunt părintele, îmi cunosc cel mai bine copilul, nu există nimeni în școală sau în sistemul judiciar care să-mi cunoască fiica mai bine decât mine. Ei nu o vor cunoaște niciodată pe fiica mea mai bine decât mine”, a spus Blair, potrivit Breitbart

Blair a menționat că nu avea idee de faptul că fiica ei se identifica drept băiat la școală, pentru că administratorii au avut grijă să pătreze acest secret față de ea.

Mama a adăugat că Sage a fost hărțuită, însemnând „hărțuire verbală, fizică, sexuală cu amenințări constante de viol din partea colegilor de clasă” și că, în ciuda tuturor acestor lucruri, „școala a încurajat-o să folosească baia băieților”.

Blair ar fi informat școala că fiica ei are un istoric de probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie, tulburări de alimentație, autovătămare și halucinații.

Cu toate acestea, școala a decis să facă tranziția socială a fetiței fără știrea părinților ei, se precizează în proces, intentat de Child & Parent Rights Campaign (CPRC) în numele lui Blair.

Decizia școlii de a ascunde informațiile a „privat-o” pe mama lui Sage de capacitatea de „a-și exercita drepturile fundamentale parentale de a decide creșterea fiicei sale, inclusiv de a lua decizii educaționale și privind sănătatea ei mintală”, a spus CPRC.

„Oficienții școlii au încurajat-o să folosească baia băieților, deși știau că este amenințată cu agresiune sexuală, așa că ea a simțit că nu este în siguranță și a fugit de acasă”, a declarat avocatul CPRC, Vernadette Broyles, potrivit Washington Examiner.  

„A ajuns în brațele unui pedofil care a violat-o, a traficat-o cu alți doi bărbați și a dus-o peste granițele statului până la Washington, D.C. și apoi în cele din urmă în Maryland”, a adăugat Broyles.

Broyles a adăugat că „coșmarul ar fi trebuit să se termine” în Maryland, când Sage a fost în cele din urmă salvată de agenții FBI, dar sistemul judiciar pentru minori din Baltimore a preluat custodia lui Sage, la ordinul lui Khan.

Khan a decis că familia Blair nu „afirmă suficient” noua ei identitate și „a creat o poveste inventată de abuz și neglijență din partea părinților și a convins un judecător să mențină acest copil în custodie”, a spus Broyles.

Sage a fost apoi plasată într-o unitate pentru minori în care erau adolescenți băieți, „unde a fost din nou agresată sexual, expusă la droguri și i s-a refuzat îngrijirea medicală și pentru sănătate mintală”, se arată în proces.

Între timp, Natasha M. Dartigue, avocatul public principalul din Maryland, a declarat pentru Washington Examiner: „Susținem pe deplin avocatul nostru, care și-a reprezentat în mod corespunzător clientul în conformitate cu obligațiile sale legale, etice și profesionale”.

Fiica lui Blair a fugit apoi din unitate, fiind găsită mai târziu de un alt pedofil care a adus-o în Texas, „unde a fost din nou violată, drogată, înfometată și torturată până când forțele de ordine din Texas au salvat-o și au anunțat-o pe mama ei care a adus-o înapoi în Virginia”, se arată în proces.

De atunci, Sage a fost diagnosticat cu PTSD complex (tulburare severă de stres posttraumatic) și „a fost supusă unei terapii intensive în spital și ambulatoriu pentru multiplele traume extreme cauzate de actele și omisiunile inculpaților”.

Guvernatorul din Virginia, Glenn Youngkin a stabilit ca școlile să adopte politici care cer părinților să își ofere consimțământul scris pentru ca copilul lor să aibă un alt nume la școală și să fie numit cu alte pronume. În conformitate cu aceste politici, părinții vor trebui, de asemenea, să își dea consimțământul pentru ca copilul lor să primească servicii de consiliere „aferente genului”, printre altele.

„Povestea tragică a lui Sage demonstrează importanța implicării părinților. Pentru Sage și elevi, părinți și profesori din Commonwealth, guvernatorul va continua să împuternicească părinții și să asigure confidențialitatea, demnitatea și respectul tuturor elevilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Youngkin, Macaulay Porter, pentru Washington Examiner.