ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un documentar detaliază încercarea prin care a trecut o familie din Indiana după ce și-au dat seama că copilul lor adoptat de șase ani era în secret un adult.

Pitica ucraineancă Natalia Grace este acuzată că și-a terorizat familia adoptivă din Indiana, care credea că a adoptat un orfan de șase ani. Cuplul Michael și Kristine Barnett au adoptat-o pe Natalia în 2010 și au fost amândoi recent achitați de acuzațiile de neglijență, după ce au lăsat-o să locuiască singură într-un apartament, după ce ei s-au mutat în Canada, relatează Daily Mail

Cuplul, care s-a despărțit în 2014, susține că este vorba de un impostor care era de fapt un adult și a păcălit familia, amenințat că îi înjunghie în somn și că le otrăvește cafeaua.

În documentarul „Cazul ciudat al Nataliei Grace”, care a fost lansat în Investigation Discovery (ID) luni, 29 mai, familia dezvăluie despre încercarea prin care a trecut. Întrebarea care rămâne este dacă e vorba de o orfană ucraineancă sau de o sociopată pitică adultă, așa cum susține familia.

„Nu ne va spune adevărul despre cine este ea – trăim cu un escroc și sociopat”, a spus Michael Barnett în secvența de deschidere.

Calvarul familiei a început când au decis să adopte un orfan străin, pe 26 aprilie 2010, dintr-un centru din Florida. Ei credeau că oferă o casă unui copil de șase ani aflat în nevoie.

În documentar, Michael descrie că familia a făcut această adopție într-un moment când viața pentru ei era „fantastică”. El și soția lui își creșteau cei trei fii, aveau „sute de mii de dolari în bancă” și o casă nou-nouță.

„La începutul lui 2010, am fost binecuvântați cu multe lucruri. Până în anul 2014, am rămas cu 37 de cenți în contul meu bancar, nu mai am soție, nu mai am copii, nu mai am casă și nici serviciu. Dacă Natalia nu ar fi intrat niciodată în viața noastră, nu aș fi divorțat niciodată.”

Viața de vis a familiei Barnett s-a transformat rapid într-un coșmar când și-au dat seama că Natalia Grace poate fi o amenințare violentă - și au început să-i pună la îndoială adevărata vârstă într-una dintre primele nopți după adopție.

În timp ce îi făcea baie Nataliei, după ce și-au petrecut ziua la Disneyland, el a spus că Kristine a scos un țipăt în baie când a observat că fata despre care credeau că avea doar șase ani avea „păr pubian în toată regula”.

În lunile care au urmat, cuplul susține că a existat „multe lucruri care au ieșit la iveală”, inclusiv descoperirea că pitica și-a ascuns menstruația fața de ei luni de zile.

Cu o ocazie, când Natalia a întâlnit un alt copil de șase ani cu o tulburare osoasă rară numită displazie spondiloepifizară, diferența puternică de vârstă a devenit aparent incontestabilă.

Pe măsură ce lunile au trecut, Michael susține că a devenit evident că trăiesc cu o amenințare lângă ei, până la amenințarea că îi va înjunghia pe noii ei frați vitregi.

„A încercat să-mi otrăvească și să-mi omoare soția”, a adăugat Michael. „Într-o noapte, am deschis ochii, iar Natalia stătea la capătul patului, cu un cuțit în mână”.

În filmări, documentarul arată comportamentul suspect al Nataliei în casa ei adoptivă, inclusiv o scenă în care stă la o masă citind Biblia. Când a fost întrebată de ce a ales să o citească, ea răspunde: „Pentru a scăpa de aceste gânduri rele”.

„Ea făcea tot posibilul să provoace răni și suferință psihică întregii familii”, a spus Michael.

După ce a dus copilul la un psihiatru, după câteva luni, Michael a spus că a fost uluit de diagnostic. În loc de un diagnostic așteptat de schizofrenie sau că Natalia auzea voci, expertul le-a spus ceva  și mai rău – era „sociopată”.

Pe măsură ce îngrijorările cuplului cu privire la adevărata vârstă a Nataliei creșteau, Kristine a încercat să scoată „adevărul” de la ea prin mijloace presupuse din ce în ce mai agresive, inclusiv forțând-o pe Natalia să stea lângă un zid pentru perioade lungi de timp.

Atât Michael, cât și fiul său susțin în documentar că Kristine a abuzat-o fizic pe Natalia. Privind înapoi la tratamentul aplicat orfanei, fiul Kristinei, Jake, a spus: „Mama credea ferm că Natalia este un agent ostil și că nu este cine a spus că este”.

Când a fost interogată de ofițer în timpul unei investigații, Natalia a dezvăluit că i s-a spus noua ei dată de naștere la orfelinatul din Ucraina, înainte de a se muta în SUA.

„(Ofițerul) ne informează că crede că certificatul ei de naștere din Ucraina este fals”, a spus Michael.

De asemenea, un document de la migrația ei în țară a dezvăluit că ea nu a crescut deloc în patru ani, ceea ce Michael susține că s-ar întâmpla într-o oarecare măsură în cazul unui copil de șase ani, în ciuda nanismului ei.

Numeroasele steaguri roșii au determinat familia să caute un avocat, iar în 2012 a fost admisă o petiție lansată de familie la tribunal, iar un judecător i-a schimbat legal data nașterii din 2003 în 1989 pe documentul de naștere din Ucraina.

După ce cuplului i s-a admis petiția, ei au decis să o mute într-un apartament din Lafayette - la trei districte distanță de locul în care locuiau -, în timp ce se pregăteau să se mute în Canada.