A condus timp de 10 ani una dintre cele mai cunoscute și controversate clinici pentru avort din SUA, dar acum ține prelegeri în universități de renume, pentru a demasca un sistem prin care anual mii de copii sunt uciși. 
 
Americanca Abby Johnson a devenit, după zece ani de șefie la una dintre clinicile Planned Parenthood, o militantă pro viață și una dintre cele mai vocale persoane care luptă împotriva avorturilor.

În SUA a ieșit de puțină vreme de sub tipar cartea editată de  Ignatius "The Walls are Talking – Former Abortion Clinic Workers Tell Their Stories (Zidurile vorbesc- Foștii angajați ai unei clinici pentru avorturi își spun poveștile), volum care descrie în cel mai dur mod transformarea unei femei care s-a aflat la conducerea celei mai hulite clinici în care se fac întreruperi de sarcină. Sau povestea lui Abby Johnson, cea care și-a începuut cariera într-una dintre clinicile din rețeaua Planned Parenthood, în Texas. Rețea finanțată de statul american și care a fost subiectul unor anchete de presă în care se dezvăluia, cu imagini filmate, cum sunt vândute organe ale copiilor avortați.

Ascensiunea lui Johnson la conducerea clinicii a fost rapidă. Apreciată pentru cunoștințele sale, tânăra a ajuns în doar șase ani directoarea clinicii din Texas, după ce an după an primise titlul de "angajata anului". Pentru zelul său și pentru îndârjirea cu care apăra dreptul femeii de a fi stăpânul propriului său corp. 

Asta până într-o zi a anului 2009, când a fost rugată să ia parte la un avort cu ultrasunete, unde trebuia să-l ajute pe medic cu sonda. Femeia care avorta era în a 13-a săptămână de sarcină. Iar Johnson își amintește și azi, tulburată, "lupta" pe care copilul a dus-o pentru a nu fi omorât. Modul "inuman" în care micuțul a fost extras din pântecele mamei sale i-a lăsat fostei șefe de la Planned Parenthood o amintire greu de șters din memorie.

Povestea ei, pusă în paginile cărții "Viața mea cu avortul", este cutremurătoare pentru cei care nu cunosc procedeele medicale folosite de cei care fac aceste întreruperi de sarcină, dar și pentru cunoscători. "Era clar că fătul simte canula și că nu îi place ceea ce se întâmplă. Apoi, vocea medicului a spart liniștea, făcându-mă să tresar: Aprinde Scotty, a spus către infirmieră, îndemnând-o să dea drumul la aspirator".
 
Acele zece minute trăite în sala de operație, despre care spune acum că au fost de "teroare reală" au fost de ajuns pentru a o convinge pe Abby Johnson că tot ce crezuse ea până atunci și toată teoria ei despre dreptul femeii erau complet greșite. Și că trăia in cea mai mare minciună: aceea că lucra pentru o companie care avea ca obiectiv major, nu practicarea avortului, ci prevenirea întreruperilor de sarcină printr-o ofertă de "educație privind reproducerea".
 
"Cred că concepția cea mai greșită a celor de la  Planned Parenthood se datorează faptului că cifrele pe care ei le prezintă în ceea ce privește avorturile sunt mult mai mici decât în realitate. Ei susțin că avorturile reprezintă doar 3% din total, dar știm că Planned Parenthood efectuează 335.000 de avorturi pe an. această cifră nu corespunde cu acel 3%", spune Johnson.

Experiența celor 10 minute din sala de operație au făcut-o pe tânăra Abby Johnson să demisioneze și să treacă în tabăra adversă. A celor pro viață, care periodic se strâng în fața clinicilor din rețeaua Planned Parenthood pentru a denunța atrocitățile comise aici.
 
În ultimii 7 ani, Abby  Johnson a colindat America în lung și-n lat pentru a lupta pentru drepturile celor care nu o pot face: copiii aflați în pântecele mamelor. 
 
Obiectivul ei unic este de a informa și a educa oamenii asupra problemelor pro viață. Așa a luat naștere și "Zece negri mititei", o asociație care luptă pentru a-i convinge pe angajații din clinicile pentru avorturi să renunțe la acest job și să apuce pe un drum fără de păcat.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews