ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscoviții și turiștii veniți din lumea întreagă nu vor putea merge în celebra Piață Roșie din Moscova în ajunul Anului Nou de teama atentatelor. 
 
Este o premieră în viața capitalei ruse, piața respectivă fiind un loc tradițional în care mii și mii de oameni se adună și petrec înainte și după sosirea noului an. Autoritățile din capitală au anunțat această decizie luni, în contextul temerilor de atentate ce ar viza capitala țării. 

Citat de 20 minutes.fr, șeful departamentului de securitate al primăriei, Alexei Maiorov, a anunțat că poliția va bloca toate intrările în piață, scrie cotidianul.ro.

El a explicat această decizie fără precedent prin organizarea unui concert de Anul Nou ce va fi transmis în direct de primul canal al televiziunii publice – Rossia. La concert asista, totuși, un public restrâns, ai cărui membri vor fi aleși în prealabil de autorități. „Va fi ca și cum ar fi închisă Times Square din New York sau parizienii ar fi obligați să prezinte o autorizație specială pentru a se apropia de Turnul Eiffel”, a opinat un fost ales local la postul de radio Kommersant, dar, în general, moscoviții au înțeles și acceptat decizia. 

Piața Roșie este una dintre destinațiile preferate de turiștii ajunși în Moscova, ea adăpostește mausoleul lui Lenin și este mărginită de zidurile Kremlinului, principala reședință oficială a președintelui țării, și de celebrele magazine Gum.

Neașteptatea decizie s-a luat în contextul în care autoritățile au întărit substanțial măsurile de securitate din Moscova, ca urmare a actelor teroriste care au provocat prăbușirea avionului civil rus din Peninsula Sinai (Egipt), ce a dus la moartea a 224 de persoane, apoi a celor din Paris, de la 13 noiembrie. Totodată, reamintim că aviația militară rusă execută lovituri aeriene împotriva jihadiștilor din Statul Islamic aflați în Siria.