ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, aduce in acest an și o premieră: șapte companii multinaționale au lansat, marți, un „Parteneriat pentru Egalitatea între LGBTI”.

Pentru prima dată, clubul select al liderilor politici și economici din toată lumea a organizat o sesiune specială privind „drepturile LGBTI", pe care giganții mondiali doresc să le promoveze și să le implementeze în conformitate cu standardele ONU de conduită ale comunității LGBTI, cu sprijinul Forumului Economic Mondial  și al biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, scrie LifeSiteNews.com.

Inițiativa are ca vârf de lance multinaționalele Accenture, Deutsche Bank, EY, MasterCard, Microsoft, Omnicom și Salesforce. Scopul lor este de a atrage cel puțin 100 de companii din cadrul membrilor FEM până în 2020.

Obiectivul lor este acela  de a crea un cadru „de verificare prealabilă” pentru a ajuta corporațiile să-și evalueze propriul nivel de respectare a standardelor ONU, dar și să aibă un impact asupra societății în ansamblu, la nivel global, în vederea includerii LGBTI. „Integrarea lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexualilor va avea din ce în ce mai multă importanță în selectarea personalului companiilor,” a sugerat Karl von Rohr, vicepreședinte al consiliului de administrație al Deutsche Bank, într-o intervenție la Forumul Economic Mondial de la Davos.
 
Într-un sondaj comandat de banca germană, 72% dintre cei chestionați au indicat că ar fi mai dispuși să lucreze pentru o companie care se implică activ în interesele comunității LGTB.
 
Accenture și celelalte șase companii multinaționale implicate în Parteneriatul pentru Egalitatea LGBTI au afaceri de sute de miliarde de dolari în capitalizare și sute de mii de angajați din întreaga lume, prin urmare se pot considera o forță, scrie sursa citată.

În realitate, angajamentul acestor giganți mondiali în lupta pentru drepturile  comunității LGBT nu face decât să îi transforme într-un grup de presiune extrem de puternic, care acționează ca executant al agendei Organizației Națiunilor Unite, mai ales în țările în care homosexualitatea nu este acceptată.