ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile franceze au construit un zid înalt de 3 metri în cunoscuta zonă Calais, în încercarea de a opri migranții să ajungă în Marea Britanie. Zidul, care tocmai a fost înălțat lângă o stație de alimentare cu combustibil din portul Calais, este comparat cu proiectul lui Donald Trump, anti migranți, din SUA.
 
Politicienii susțin că  zidul trebuia ridicat pentru a opri traficul de persoane care "profită" de situația migranților, relatează site-ul metro.co.uk.

ONG-urile pentru drepturile omului spun că zidul este"urât și ofensator" iar scopul lui este de a se demonstra că persoanele vulnerabile nu sunt binevenite. Zidul a fost construit de compania Total din Calais, aproape de portul de unde pleacă ambarcațiunile spre Anglia.
 
Zona este considerată a fi un punct-cheie de întâlnire pentru contrabandiști și migranți.

Este pentru prima dată când se ridică un astfel de zid destinat să oprească migrația spre Marea Britanie.
La marginea portului francez Calais, imigrantii au  creat în ultimii ani un un adevărat oraș din corturi și barăci, ce aduce mai degrabă cu bidonville-urile Lumii a Treia.

 I s-a spus "Jungla din Calais” și arată ca un ghetou, de la marginea uneia din metropolele africane sau asiatice. Aglomerarea de barăci și corturi în care trăiesc între 5.500 si 6.000 de suflete se află însă într-una dintre cele mai prospere regiuni ale lumii: pe coasta de nord a Franței, langa Calais. Aici trăiesc cei veniți din Afganistan, Siria și Irak, dar și din teatre de conflict mai exotice, precum Eritrea sau Darfur.