ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Malcom Turnbull, premierul Australiei, susține că este nevoie de soldați la sol pentru a înfrânge organizația teroristă Stat Islamic. Acesta a mai afirmat în că principalul avantaj al grupării teroriste este teritoriul pe care îl controlează în Irak și Siria, ce atrage luptători în Orientul Mijlociu.

„Distrugerea autoproclamatului califat va contracara propaganda despre o victorie inevitabilă. Pentru distrugerea ISIS este nevoie de acțiuni militare, inclusiv soldați la sol, dar trebuie să fie soldații care trebuie în locurile care trebuie. Recucerirea orașului Ramadi este un exemplu bun”, a declarat Malcolm Turnbull, premierul Australiei.

Jihadiștii au pierdut 30 la sută din teritoriul pe care îl controlau în Siria și Irak. Mare parte din acest succes este atribuit contra-ofensivelor lansate de trupele irakiene și kurde, susțin oficialii americani.