ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Guvernului italian, Matteo Renzi, a amenințat marți că va bloca bugetul UE, din cauza afluxului important de imigranți din Peninsulă, care se simte abandonată de unii parteneri europeni, relatează AFP.

„Noi dăm 20 de miliarde de euro Europei, care ne restituie 12, dacă Ungaria, Cehia și Slovacia ne fac morală în ceea ce privește imigranții, atunci permiteți ca Italia să spună „mecanismul nu mai funcționează”, a avertizat el în cursul unei emisiuni difuzate de postul public de televiziune RAI1.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că Italia este dispusă să își folosească dreptul de veto asupra bugetului comunitar, el a răspuns "Da, cu siguranță”, fără a oferi alte detalii. Renzi a criticat țările UE care refuză să primească migranți pe teritoriile respective. "Dacă tu construiești ziduri împotriva imigranților, poți uita de banii italieni.

Dacă imigranții nu trec, nici banii nu vor mai trece”, a adăugat el. Aproape 155.000 de migranți au debarcat anul acesta în Italia. Țara trebuie să cazeze miile de oameni ajunși numai în ultimele zile, în condițiile în care capacitatea ei de primire este deja depășită. În prezent, Roma găzduiește 168.000 de migranți, față de 103.000 la sfârșitul lui 2015.