ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie a trimis una dintre cele mai avansate nave de luptă britanice la Marea Neagră, scrie Daily Mail.

Această misiune operativă a Marinei Regale, prima de la Războiul Rece încoace,  după ce vineri, Theresa Mary i-a îndemnat pe politicienii americani să îl înfrunte pe președintele rus, Vladimir Putin.

În acest demers, Theresa May a trimis HMS Diamond, un distrugător din clasa Type 45, echipat cu cele mai recente rachete antiaeriene, către Ucraina. La bordul distrugătorului se află până la 60 de membri ai unității Special Boat Service (SBS) și ai unor comandouri din cadrul Marinei Regale, fiind una dintre cele mai importante mobilizări britanice la frontierele Rusiei din ultimele decenii.

HMS Diamond va conduce o forță operațională NATO și va proteja 650 de militari britanici implicați în exerciții secrete în Ucraina – o țară care se confruntă cu un conflict separatist în este din 2014, informează Libertatea.

Experți britanici formează deja militari ucraineni în domeniul infanteriei. Nava de război high-tech, lansată la apă în 2007 și introdusă în serviciu trei ani mai târziu, va avea la bord rachete de tip Sea Viper. Cu o viteză de 3.000 de mile pe oră, aceste focoase ghidate pe radar au o rază de acțiune de până la 112 kilometri și pot distruge aeronave și drone inamice.

În cazul unui atac de la mică distanță, distrugătorul HMS Diamond este protejat cu un tun modern de tip Gatling, Phalanx, care trage aproximativ 3.000 de obuze de 20 de milimetri pe minut.