ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoria Imperiului Roman ne învață că marile imperii sfârșesc în cenușă când granițele nu sunt bine protejate. Afirmația îi aparține premierului olandez Mark Rutte, în interviul acordat pentru Financial Times.

Europa riscă să se prăbușească la fel ca Imperiul Roman din cauza crizei migranților, a spus Mark Rutte, a cărui țară va prelua de la 1 ianuarie președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, relatează Agerpres.

În interiorul UE există numeroase disensiuni cu privire la maniera de gestionare a situației create de sutele de mii de sirieni, irakieni și eritreeni, care fug din cauza sărăciei și războaielor din țările lor pentru a veni în Europa. „Prima etapă este de a ne asigura ca frontierele să fie controlate”, a spus Rutte, citat de Financial Times, adăugând: „Imperiul Roman ne-a demonstrat acest lucru și știm toți asta — marile imperii se prăbușesc dacă granițele lor nu sunt bine protejate”.

Conform presei olandeze, Consiliul de Stat din Olanda a validat politica guvernului de a nu le mai oferi adăpost și hrană solicitanților de azil respinși care refuză să fie repatriați, instanța acordând astfel susținere juridică uneia dintre cele mai dure politici în materie de migrație din Europa.

Consiliul de Stat, instanța care examinează legalitatea deciziilor guvernului, a stabilit că noua politică a cabinetului conservatorului Mark Rutte nu contravine Convenției Europene Drepturilor Omului, afirmând că un solicitant de azil care a primit răspuns negativ nu are dreptul să invoce Carta Socială Europeană.