ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Serbiei, Alexandar Vucici, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Serbia că țara sa va trebui să găsească ''un răspuns".

 

Întrebat despre accesul Muntenegrului în NATO și dacă țara sa poate fi un mediator între Muntenegru și Rusia, premierul sârb a spus că "Serbia nu intervine în dorințele altor state".

"Serbia are dorința de a fi o țară neutră, din punct de vedere militar. Este dorința noastră, avem și declarația Parlamentului în sensul acesta, ne comportăm ca atare. Nu dorim să intervenim în ceea ce fac alte țări, nu ne simțim amenințați de situație", a spus Vucici.

Acesta a precizat că a discutat cu partenerii Serbiei de la Moscova, despre "ceea ce pare a fi o problemă pentru Serbia" și anume "cazul în care anumite țări din vecinătate au început să comande rachete balistice".

Vucici a zis că Serbia "are răspuns pentru howitzer-urile blindate" și alte arme similare, dar nu înțelege "de ce cineva din regiunea noastră ar cumpăra rachete balistice".

"Ori vor renunța la idee, ori va trebui să găsim un răspuns și pentru asta", a adăugat el.

Cel mai probabil, premierul Serbiei se referă la Polonia, țară care a comandat 36 de rachete de croazieră de tipul AGM-158A JASSM. Aceste arme sunt produse de către compania americană Lockheed Martin, iar valoarea contractului se ridică la peste 300 de milioane de dolari.