ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Orban Viktor va participa, sâmbata, la manifestarile prilejuite de aniversarea a 90 de ani a etnografului clujean Kallos Zoltan, organizate la Opera Maghiara din Cluj.

Directorul Operei Maghiare, Szep Gyula, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ca premierul Ungariei a fost invitat la Cluj de Fundatia Kallos Zoltan.
 
"A fost invitat de catre Fundatia Kallos Zoltan la aniversarea a 90 de ani a etnografului nostru Kallos Zoltan. Vine la spectacol mâine de la ora 19,00. E si o lansare de carte care a fost scrisa la cererea mea despre Kallos Zoltan. Va vorbi si dânsul (Orban Viktor - n. r) cinci minute. Dupa programul de la opera va merge la Rascruci, unde va fi un protocol, la sediul fundatiei', a mentionat Szep Gyula.

Vizita premierului Ungariei este una privata si Orban Viktor nu are programate întâlniri cu oficialitati române.

Kallos Zoltan s-a nascut pe 26 martie 1926 si în 1992 a înfiintat o fundatie care îi poarta numele, în localitatea clujeana Rascruci, careia i-a încredintat colectia de obiecte etnografice adunate în decursul a 70 de ani de activitate.