Ungaria a construit în ultimii ani un stat democrat-creștin, iar acest model funcționează și este un succes, bazându-se pe trei piloni fundamentali - familia, națiunea și libertatea creștină -, a declarat sâmbătă, la Roma, premierul ungar Viktor Orban, într-o întâlnire cu reprezentanții partidului Fratelli d'Italia, transmite agenția MTI, citată de Agerpres.

„Succesul politic este evident - alianța guvernamentală din Ungaria a câștigat trei alegeri parlamentare cu o majoritate de două treimi și există de asemenea realizări economice (...) Noi suntem în minoritate în elita politică europeană, dar în majoritate în rândul națiunilor și al oamenilor. Opoziția față de noi este mare, bogată, puternică și bine organizată și, de aceea, trebuie să ducem o luptă nejustificat de grea pentru ceea ce este corect”, este de părere premierul maghiar.

Viktor Orban a declarat că Ungaria este pregătită să ajute Italia să-și apere teritoriul de provocările migranților ilegali, putând colabora la returnarea acestora. 

„Dacă Italia este angajată față de protejarea frontierelor sale, atunci noi o vom ajuta, inclusiv pentru returnarea imigranților ilegali aflați deja în această țară”, a anunțat Viktor Orban.

„Fratelli d'Italia” este un partid politic național-conservator, condus de jurnalista italiană Giorgia Meloni, fost ministru al Tineretului în cel de-al patrulea Guvern Berlusconi. Potrivit descrierii de pe pagina sa de social media, formațiunea „Frații Italiei” este un partid care are ca scop implementarea unui program politic care, bazat pe principiile suveranității populare - libertate, democrație, justiție, solidaritate socială, merit și echitate fiscală - este inspirat dintr-o viziune spirituală a vieții și din valorile tradiției naționale, liberale și populare, și participă la construirea unei Europe a Popoarelor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews