ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria a construit în ultimii ani un stat democrat-creștin, iar acest model funcționează și este un succes, bazându-se pe trei piloni fundamentali - familia, națiunea și libertatea creștină -, a declarat sâmbătă, la Roma, premierul ungar Viktor Orban, într-o întâlnire cu reprezentanții partidului Fratelli d'Italia, transmite agenția MTI, citată de Agerpres.

„Succesul politic este evident - alianța guvernamentală din Ungaria a câștigat trei alegeri parlamentare cu o majoritate de două treimi și există de asemenea realizări economice (...) Noi suntem în minoritate în elita politică europeană, dar în majoritate în rândul națiunilor și al oamenilor. Opoziția față de noi este mare, bogată, puternică și bine organizată și, de aceea, trebuie să ducem o luptă nejustificat de grea pentru ceea ce este corect”, este de părere premierul maghiar.

Viktor Orban a declarat că Ungaria este pregătită să ajute Italia să-și apere teritoriul de provocările migranților ilegali, putând colabora la returnarea acestora. 

„Dacă Italia este angajată față de protejarea frontierelor sale, atunci noi o vom ajuta, inclusiv pentru returnarea imigranților ilegali aflați deja în această țară”, a anunțat Viktor Orban.

„Fratelli d'Italia” este un partid politic național-conservator, condus de jurnalista italiană Giorgia Meloni, fost ministru al Tineretului în cel de-al patrulea Guvern Berlusconi. Potrivit descrierii de pe pagina sa de social media, formațiunea „Frații Italiei” este un partid care are ca scop implementarea unui program politic care, bazat pe principiile suveranității populare - libertate, democrație, justiție, solidaritate socială, merit și echitate fiscală - este inspirat dintr-o viziune spirituală a vieții și din valorile tradiției naționale, liberale și populare, și participă la construirea unei Europe a Popoarelor.