Deși partidul său a fost sancționat de PPE, premierul Viktor Orbán îi roagă pe maghiari, dacă își iubesc patria, dacă vor să îi apere interesele, să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Orban și-a îndreptat apoi atacul asupra prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, spunând că în timp ce vine la Budapesta „să dea lecții de democrație, acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”, scrie flux24.ro.


”Să arătăm Bruxelles-ului, să susținem în continuare Ungaria”, a formulat șeful guvernului în cadrul emisiunii Ziarul de duminică difuzată la Radio Kossuth.

În interviul pentru postul de radio ungar, premierul a vorbit și despre cum
coalița de guvernământ a pierdut majoritatea în camera superioară a
parlamentului olandez la alegeri: partidul candidatului de top al socialiștilor europeni, „omul pe nume Timmermans, care trăiește într-o bulă”, a înregistrat un eșecmajor, a pierdut încrederea oamenilor.

Între timp Frans Timmermans vine la Budapesta și în alte mari
orașe europene, să „ne dea lecții de democrație, în timp ce acasă
la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”, a spus. 

În opinia lui Viktor Orbán, dacă UE continuă să folosească drept hospice politic” funcțiile de decizie importante din Uniune și trimite la
Bruxelles oameni care eșuează în propria lor țară, nu va crește
încrederea oamenilor în UE, ci va scădea radical. „Oamenii aceștia
de tip Timmermans, care sunt alungați acasă de alegători, nu ar trebui
să primească funcții la Bruxelles, deoarece astfel slăbesc
întreaga colaborare din sânul UE”, a declarat premierul Ungariei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews