Deși partidul său a fost sancționat de PPE, premierul Viktor Orbán îi roagă pe maghiari, dacă își iubesc patria, dacă vor să îi apere interesele, să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Orban și-a îndreptat apoi atacul asupra prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, spunând că în timp ce vine la Budapesta „să dea lecții de democrație, acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”, scrie flux24.ro.


”Să arătăm Bruxelles-ului, să susținem în continuare Ungaria”, a formulat șeful guvernului în cadrul emisiunii Ziarul de duminică difuzată la Radio Kossuth.

În interviul pentru postul de radio ungar, premierul a vorbit și despre cum
coalița de guvernământ a pierdut majoritatea în camera superioară a
parlamentului olandez la alegeri: partidul candidatului de top al socialiștilor europeni, „omul pe nume Timmermans, care trăiește într-o bulă”, a înregistrat un eșecmajor, a pierdut încrederea oamenilor.

Între timp Frans Timmermans vine la Budapesta și în alte mari
orașe europene, să „ne dea lecții de democrație, în timp ce acasă
la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”, a spus. 

În opinia lui Viktor Orbán, dacă UE continuă să folosească drept hospice politic” funcțiile de decizie importante din Uniune și trimite la
Bruxelles oameni care eșuează în propria lor țară, nu va crește
încrederea oamenilor în UE, ci va scădea radical. „Oamenii aceștia
de tip Timmermans, care sunt alungați acasă de alegători, nu ar trebui
să primească funcții la Bruxelles, deoarece astfel slăbesc
întreaga colaborare din sânul UE”, a declarat premierul Ungariei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.