Reales duminică, la Congresul Fidesz, președinte al acestei formațiuni, premierul Viktor Orban a declarat că elitele care complotează pentru crearea Statelor Unite ale Europei folosesc migrația în masă pentru a institui un super-stat post-creștin și post-național.

Breitbart London a publicat transcrierea discursului liderului european la cea de-a șaptea sesiune plenară a Consiliului pentru Diaspora din Ungaria, în care Orban a afirmat: „O națiune care stă pe propriile picioarele este o națiune liberă. Este corect să spunem că de când ne bazăm pe forța noastră, am început să acționăm ca o națiune liberă. Dar asta a adus, după sine, și unele probleme. Pentru că indiferent ce face o națiune de slcavi, rareori vor apărea conflicte internaționale. Asta nu se întâmplă în cazul unei națiuni libere”. Orban s-a referit astfel la conflictele deschise, din ultima vreme, dintre țara sa și Uniunea Europeană, în special după decizia CE de a impune cotele obligatorii de refugiați, decizie pe care Budapesta a respins-o de la început, dar și în contextul  anunțului Ungariei de a face față provocărilor demografice prin politici care sprijină familia și „nu prin sprijinirea viitoarelor politici demografice și de muncă privind imigranții, ca în vestul și nordul Europei”.

„În prezent, trăim într-o lume în care trebuie să protejăm ceea ce am realizat”, a avertizat liderul Fidesz, adăugând că „pericolul major” la adresa realizărilor Europei  îl reprezintă „dezbaterea dintre globaliști și națiuni”.
„Europa și-a propus să intre într-o epocă post-creștină și post-națională. Cu alte cuvinte, anticipează o nouă eră, în care va înlocui politica construită pe tradițiile creștine și conștiința națională cu ceva diferit. În absența unui termen mai potrivit, îi spunem politica pentru „Statele Unite ale Europei””, a spus Orban.
 
El a adăugat că  „forțele politice care intenționează să creeze Statele Unite ale Europei au transportat în mod deliberat spre Europa, și vor continua să o facă, mulțimi de oameni aparținând altor culturi, conform teoriei acestor forțe că, în Statele Unite ale Europei, națiunile și caracterul lor creștin reprezintă mai degrabă un dezavantaj decât ceva bun”.

În opinia premierului ungar, aceasta este singura explicație logică pentru milioanele de oameni, aparținând altor culturi, aduși în Europa. „Nu putem considera că acest lucru este un accident”, a spus Orban,  insistând că Uniunea Europeană ar putea avea capacitatea de a-și apăra frontiera externă dacă ar vrea, așa cum a demonstrat Ungaria prin ridicarea unui gard, la frontiere, care împiedică intrarea sutelor de refugiați.

Orban și-a încheiat discursul, referindu-se și la alegerile parlamentare din 2018, în care Fidesz speră să iasă, din nou, învingător.
„Să protejăm realizările noastre și să lăsăm Ungaria  să rămână o țară care nu acceptă imigranți sau să aruncăm prosopul și să acceptăm dictatele altora? Să ne întoarcem de la o națiune liberă la o națiune subjugată?”, s-a întrebat, retoric, șeful guvernului de la Budapesta.

„Să acceptăm ca alții să ne schimbe, în funcție de preferințele lor - transformându-ne mai ales într-o națiune de migranți, care nu se bazează pe cultura națională și pe tradițiile creștine, ci care încearcă să ne rupă de ele?”, a conchis Viktor Orban.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews