ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia va continua politica de integrare europeană, deși la un referendum sârbii ar vota la fel ca britanicii, a asigurat vineri premierul sârb, Aleksandar Vucici, care a adăugat că un referendum pe această temă s-ar putea desfășura în țara sa numai dacă el ar fi înfrânt în alegeri, transmite agenția Tanjug.

"Astăzi s-a petrecut cel mai mare cutremur politic de la căderea Zidului Berlinului", astfel a caracterizat el Brexitul.

"Sârbilor le place să fie divizați în chestiunile majore și probabil că ar vota precum britanicii",  a declarat șeful guvernului de la Belgrad, la o conferință de presă extraordinară, potrivit Agerpres.

"Există unii care și-ar dori să se convoace referendumuri și în Serbia și să se schimbe politica, dar poporul se poate pronunța la alegeri", a mai spus Vucici, la numai două luni după ce a câștigat alegerile, confirmând că un astfel de referendum se va desfășura totuși cu un an înaintea aderării la UE.