ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul turc Binali Yildirim a declarat sâmbătă că Ankara nu poate ajunge la un compromis cu Washingtonul în privința solicitării autorităților turce de a-l extrăda pe predicatorul islamic Fethullah Gulen, pe care îl acuză că se află în spatele puciului eșuat de luna trecută, transmite Reuters.

Premierul Binali Yildirim a făcut aceste comentarii în fața unui grup de jurnaliști turci, după ce a anunțat că vicepreședintele american Joe Biden va vizita Turcia la 24 august.

 Și secretarul de stat al SUA, John Kerry, este așteptat la Ankara: "Ne vom înțelege cu Biden, discutând și dezbătând pe larg toate aceste teme. În septembrie, va sosi și secretarul de stat John Kerry", a anunțat Yildirim, potrivit Agerpres.

Turcia a suspendat sau concediat 81.494 de funcționari publici, între care peste 3.000 de militari, după lovitura de stat eșuată de luna trecută, a anunțat premierul turc Binali Yidirim, potrivit CNN Turk, preluat de DPA.