ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul grec Alexis Tsipras ar putea demisiona joi seara, anunță o televiziune din Grecia, preluată de unele publicații străine.

UPDATE 20.55 - Alexis Tsipras a anunţat, joi seara, demisia Guvernului pe care îl conduce şi convocarea de alegeri parlamentare, transmite BBC.
 
"În scurt timp, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a Guvernului. Simt că am obligaţia morală de a mă prezenta evaluării poporului. Votul poporului va decide dacă acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză", a declarat Alexis Tsipras.

"Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord", a mai spus premierul elen.

Potrivit mai multor mijloace de informare în masă din Grecia, premierul Alexis Tsipras ar putea demisiona joi seara şi pentru a cere organizarea de alegeri anticipate, anunță agențiua italiană ANSA.

Potrivit presei elene, în special postului de televiziune naţional, ERT1, premierul ar putea anunţa demisia cu ocazia unei conferinţe de presă prevăzute pentru ora 20:00 locală. 

Deja controversat în cadrul partidului său, Syriza, din cauza acordului semnat cu creditorii internaţionali, Alexis Tsipras ar urma să anunţe organizarea de alegeri anticipate, la şapte luni de la victoria coaliţiei stângii radicale, scrie sursa citată.
 
Presa elenă evocă deja datele de 13 sau 20 septembrie pentru organizarea acest scrutin anticipat.  
 
Joi, Grecia a rambursat către Banca Centrală Europeană o datorie în valoare de 3,4 miliarde de euro, după aprobarea miercuri de către miniștrii de Finanțe din zona euro a noului program de asistență și deblocarea unei prime tranșe de ajutor în valoare de 23 de miliarde de euro.