ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afimat, marți, că multinaționalele evită să plătească impozite de ani de zile și a cerut Uniunii Europene să suprime aceste paradisuri fiscale care privează Uniunea de sute de miliarde de euro în fiecare an, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în discursul ținut în parlament înaintea învestirii guvernului, Morawiecki a afirmat că multinaționalele „evită să plătească impozite de ani de zile” și că „paradisurile fiscale trebuie închise”.

„Uniunea Europeană pierde 150 de miliarde din impozitele pe companii și nu vede acest elefant din sufragerie”, a mai afirmat Mateusz Morawiecki în discursul care a precedat votul.

În opinia lui Mateusz Morawiecki, companiile multinaționale ar trebui să plătească impozitele acolo unde își obțin veniturile.

„Un alt elefant din sufragerie îi reprezintă cele 150 miliarde de euro din TVA pierdute”, a adăugat el.

Guvernul lui Mateusz Morawiecki a primit, marți, votul de încredere al Parlamentului de la Varșovia. Legislativul polonez a votat cu 237 de voturi pentru și 214 împotrivă învestirii guvernului partidului conservator Dreptate și Justiție (PiS) pentru un al doilea mandat, după ce formațiunea politică a câștigat alegerile din 13 octombrie.