ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Varșovia avertizează că nu va fi de acord cu o Uniune Europeană cu mai multe viteze, unul dintre scenariile vehiculate în ultima perioadă cu privire la viitorul blocului comunitar, informează BBC News.

„Polonia nu va accepta o Uniune Europeană cu mai multe viteze", a spus premierul Beata Szydlo. Această precizare vine în contextul în care polonezul Donald Tusk a fost reales în funcția de președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor reprezentanților țării sale.  Totodată, premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat pe președintele Franței, Francois Hollande, că ar încerca să îi șantajeze țara. 

„Atunci când cineva îți spune că «dacă nu te comporți în mod adecvat nu vei mai primi fonduri», acest lucru este inacceptabil”, a spus Szydlo, citată de BBC News online.

Liderii din Germania, Franța, Italia și Spania au stabilit luni, în cursul unei reuniuni desfășurate la Palatul Versailles, continuarea aprofundării integrării europene, exprimând-și sprijinul pentru planului Comisiei Europene privind grade diferite de cooperare la nivel comunitar.