ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Poloniei Beata Szydlo a calificat acțiunile opoziției de a bloca accesul în principala sală a Parlamentului ca fiind drept „scandaloase", informează Agerpres.

Reacția acesteia vine după ce cetățenii au protestat în stradă contra guvernului la cererea liderilor opoziției deoarece aceștia consideră că actuala conducere „încalcă prevederile Constituției".

Protestatarii au blocat în noaptea de 17 spre 18 decembrie ieșirile parlamentului din Varșovia, împiedicându-i pe deputații majorității, pe prim-ministrul Beata Szydlo și șeful partidului conservator la putere Jaroslaw Kaczynski să părăsească clădirea timp de mai multe ore.

Premierul a taxat reacțiile protestarilor într-o declarație televizată acuzând că liderii opoziției intenționează să preia puterea.

„Demersurile opoziției de a provoca reacții politice extreme nu au deloc de-a face cu actuala situație din țară. Din contră, au de-a face cu frustrarea și neputința celor care au pierdut puterea și care nu au nicio idee despre cum să îi convingă pe cetățenii polonezi să le susțină punctul de vedere", a spus premierul.