ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că Polonia nu trebuie să adopte moneda euro, deoarece un astfel de demers „nu este în interesul țării”, transmite RADOR.
 
„Trebuie să ne întrebăm cine va beneficia de acest lucru (adoptarea euro, n.red): Polonia sau țări care astăzi sunt cei mai mari beneficiari ai monedei unice”, a declarat premierul polonez.
 
Potrivit lui Mateusz Morawiecki, aderarea la zona euro va face economia poloneză mai vulnerabilă, iar prețurile vor crește. 
 
Sondajele arată că majoritatea polonezilor se opun adoptării monedei euro, în contextul îngrijorărilor că vor alimenta creșteri mai mari ale prețurilor bunurilor.


Organizația Transparency International a comunicat anterior că marile țări din zona euro, cum ar fi Germania și Franța, ar putea exercita presiuni asupra altor membri, din cauza lipsei de transparență din Eurogrup, o reuniune a miniștrilor de finanțe din zona euro.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews