ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul sârb Ana Brnabici a declarat că achiziționarea celor șase avioane de vânătoare MIG-29 din Rusia reprezintă cea mai mare realizare a Serbiei din ultimii 30 de ani în materie de securitate și apărare, relatează site-ul agenției Tass.

„Cel mai mare succes pentru sectorul de securitate îl reprezintă faptul că am achiziționat avioanele de luptă pentru Forțele Aeriene, fiind cel mai mare succes din ultimii 30 de ani. Șase avioane de luptă MIG-29 din Rusia au ajuns în Serbia. În plus, s-au făcut foarte multe pentru forțele armate sârbe”, a declarat premierul Serbiei de la tribuna Parlamentului din Belgrad.

Săptămâna trecută, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că Rusia a livrat Serbiei șase avioane de vânătoare MIG-29, cu obiectivul garantării „independenței și securității" acestei țări. 

Cele șase avioane de vânătoare MIG-29 au fost oferite Serbiei prin ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.