ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban a declarat, la summit-ul despre migrație organizat la Viena, că țara sa nu va pune în aplicare deciziile UE în materie de migrație, nu va accepta cotele obligatorii și nici obligația de a construi tabere, „ghetouri de migranți”.

Orban a spus că se dorește înlocuirea modelului ungar eficient cu un nou model european care în mod evident nu funcționează. „Ungaria va găsi o modalitate legală și politică de a nu pune în aplicare deciziile de la Bruxelles”, a afirmat șeful guvernului de la Budapesta, potrivit zf.ro

Ungaria trebuie să se apere nu numai împotriva migranților ilegali și a traficanților de persoane, dar și împotriva Bruxelles-ului și va face acest lucru, a adăugat Orban.

El a amintit că, anul trecut, de-a lungul granițelor Europei au fost opriți în total 330.000 de migranți ilegali, dintre care 270.000 la granița dintre Ungaria și Serbia.

De asemenea, Viktor Orban a numit Ungaria o țară în care în acest moment, „dacă este să exagerăm puțin, există zero migrație”, singurul loc fără migranți din întreaga Europa. Acest lucru de datorează sistemului de protecție fizică și juridică, a spus premierul maghiar.