ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban a declarat la congresul FIDESZ desfășurat duminică la Budapesta, cu ocazia căruia a fost reales președinte al formațiunii, că U.E. ar face jocuri murdare împotriva unor guvernări din Europa centrală și de Est, inclusiv din România, practici care trebuie să înceteze, potrivit Inpolitics.ro, care citează un articol al agenției de presă maghiare Hirado.hu

Șeful guvernului de la Budapesta a declarat că trebuie să se ajungă la un acord între cele două părți ale Europei, dar pentru asta există condiții clare: Vestul trebuie să accepte „că avem dreptul să ne organizăm viața în conformitate cu legile libertății creștine, și trebuie să înceteze cu atacurile deschise lansate la adresa statelor noastre și guvernelor noastre”. „Nu mai suntem dispuși să finanțăm din bani europeni puzderia de organizații de tip Soros, care se dau drept organizații neguvernamentale și care arată ostilitate față de noi”, a declarat Viktor Orban, solicitându-le acestora să părăsească Europa Centrală.

Premierul ungar a mai spus că trebuie încetate și acțiunile ascunse îndreptate împotriva guvernelor din Europa Centrală, că nu pot ei să aducă la putere partidele politice preferate prin astfel
de mijloace. Bugetul U.E. nu este conceput pentru a finanța grupările, mass-media și imigranții care servesc scopurile acestora, și nici să pregătească organizatori de proteste și activiști, a subliniat președintele partidului maghiar FIDESZ.

Ca exemplu, Orbán a menționat că, în opinia sa, aceștia se fac responsabili atât de instabilitatea politica internă din Macedonia, cât și de „problemele de guvernare” din România. Stânga internațională, rețelele liberale de la Washington și de la Bruxelles, incorporate în politica internațională, reprezintă cel mai mare pericol asupra vieții liniștite a Europei Centrale, „trebuie să ne confruntăm cu trucuri politice și zeci de rețele de fake news”, a adăugat Viktor Orban, arătându-și satifacția pentru faptul că „lui Timmermans, mandatarul lui Soros, i s-a luat fotoliul de președinte al Comisiei Europene”.

Sintetizându-și activitatea politică la conducerea Ungariei, Viktor Orbán a enumerat: a fost creat un stat creștin-democrat, la care s-a ajuns prin intermediul a două schimbări de regim. În loc de cetățeni ai lumii, patrioți; în loc de internaționalism, patriotism; în loc de căsătorie între persoane de același sex, căsătorie și familie; în loc de liberalizarea drogurilor, protejarea copiilor noștri; în loc de migrație, protecția frontierelor; în loc de imigranți, copii maghiari; „în loc de un talmeș-balmeș multicultural”, o cultură creștină; în loc de violență și teroare, ordine; „în loc de trădare națională de tipul celei care a avut loc la 5 decembrie 2004, unitate națională”, a exemplificat Orbán ce înseamnă, în opinia sa, libertatea creștină.