ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica catolică din Filipine a condamnat gestul unui preot, care a ținut slujba din Ajunul Crăciunului urcat pe un scuter electric "hoverboard".

Preotul a fost filmat în timp ce se plimba cu "hoverboard"-ul printre băncile pline de credincioși ale bisercii în care ținea slujba, filmul devenind viral pe Internet, cu aproximativ 15 milioane de vizitatori.

Isprava preotului, al cărui nume nu a fost dat publicității, a împărțit comunitățile din mediul virtual în "pro" și "contra", dar ultimul cuvând l-au avut prelații.

"Asta a fost greșit!", a comentat, pe contul de Facebook, Dieceza Romano-Catolică din San Pablo, oraș din sudul Filipinelor, care l-a suspendat temporar pe preot.

Filipine este una dintre țările cu cele mai mari comunități catolice din lume, cu aproximativ 80 de milioane de credincioși, ceea ce reprezintă 81 la sută din populația țării.