Biserica Catolică din Polonia a pornit în aceste zile o cruciadă împotriva cărților din seria  „Harry Potter”. Preoți catolici au anunțat că au ars în public, în acest weekend, în Polonia, cărți din celebrele seriile „Harry Potter” și „Twilight”, pe care le consideră sacrilegii, potrivit AFP, citată de news.ro

„Ne supunem cuvântului divin”, a explicat, pe pagina de Facebook, grupul religios „Fundacja SMS Z Nieba”, autorii acestui autodafeu (distrugere prin foc), cu poze. 

Se pot vedea trei preoți care aruncă în foc un coș plin de cărți, între care cele cu aventurile lui Harry Potter, tânărul vrăjitor imaginat de romanciera britanică J.K. Rowling, și pe cele cu vampirul Edward Cullen, scrise de americana Stephenie Meyer, dar și alte obiecte precum o mască în stil african. 

Preoții rostesc rugăciuni deasupra focului. Un pasaj, care cere credincioșilor să distrugă „dușmanii lui Dumnezeu” cuprinde fraza: „Veți arde în foc idolii lor”. 
 
Episcopatul polonez și preotul local au recunoscut existența faptelor dar au refuzat să comenteze. 

Evenimentul a avut loc „după slujba de la ora 10.00 dimineața, duminică, la ora 11.00. Și aceste ofrande, care au fost aduse bisericii de-a lungul săptămânii, au fost adunate în fața bisericii și a existat un foc", a povestit un enoriaș anonim pentru postul de televiziune TVN24. 

Potrivit lui Jan Kucharski, exorcist și preot al parohiei din Gdansk, în nord-estul Poloniei, „nu este vorba de arderea unor cărți oarecare, ci de obiecte asociate cu magia și ocultismul. Pe lângă acestea, există și alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioși. Este timpul să instaurăm ordinea”. 

„Știm bine ce prejudiciază, ce nu este bun pentru credincioși, de unde această formulă, să spunem, evanghelică a evenimentului. Unii, se pot simți șocați, dar cei care cunosc spiritul divin vor înțelege", a explicat el pe site-ul de informații Na Temat.             

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews