ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Biserica Catolică din Polonia a pornit în aceste zile o cruciadă împotriva cărților din seria  „Harry Potter”. Preoți catolici au anunțat că au ars în public, în acest weekend, în Polonia, cărți din celebrele seriile „Harry Potter” și „Twilight”, pe care le consideră sacrilegii, potrivit AFP, citată de news.ro

„Ne supunem cuvântului divin”, a explicat, pe pagina de Facebook, grupul religios „Fundacja SMS Z Nieba”, autorii acestui autodafeu (distrugere prin foc), cu poze. 

Se pot vedea trei preoți care aruncă în foc un coș plin de cărți, între care cele cu aventurile lui Harry Potter, tânărul vrăjitor imaginat de romanciera britanică J.K. Rowling, și pe cele cu vampirul Edward Cullen, scrise de americana Stephenie Meyer, dar și alte obiecte precum o mască în stil african. 

Preoții rostesc rugăciuni deasupra focului. Un pasaj, care cere credincioșilor să distrugă „dușmanii lui Dumnezeu” cuprinde fraza: „Veți arde în foc idolii lor”. 
 
Episcopatul polonez și preotul local au recunoscut existența faptelor dar au refuzat să comenteze. 

Evenimentul a avut loc „după slujba de la ora 10.00 dimineața, duminică, la ora 11.00. Și aceste ofrande, care au fost aduse bisericii de-a lungul săptămânii, au fost adunate în fața bisericii și a existat un foc", a povestit un enoriaș anonim pentru postul de televiziune TVN24. 

Potrivit lui Jan Kucharski, exorcist și preot al parohiei din Gdansk, în nord-estul Poloniei, „nu este vorba de arderea unor cărți oarecare, ci de obiecte asociate cu magia și ocultismul. Pe lângă acestea, există și alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioși. Este timpul să instaurăm ordinea”. 

„Știm bine ce prejudiciază, ce nu este bun pentru credincioși, de unde această formulă, să spunem, evanghelică a evenimentului. Unii, se pot simți șocați, dar cei care cunosc spiritul divin vor înțelege", a explicat el pe site-ul de informații Na Temat.             

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews