ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fața abuzului clasei politice, care a călcat în picioare voința Bisericii, slujitorii ortodocși folosesc și ei armamentul din dotare: Anatema.

Părintele Pavlos Kallikas din insula Cythera, a aruncat anatema asupra a trei membri ai Parlamentului de la Atena care au votat legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex și dreptul lor de a adopta copii, informează Pronews.

Într-o scrisoare deschisă, preotul Pavlos arată că aceasta nu reprezintă o poziție a sa personală, și a citat cuvintele Apostolului Pavel din Epistola către Galateni:

„Chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!”

Părintele a anunțat că nu va ridica anatema decât după ce parlamentarii se vor pocăi public și își vor renega fapta.

Un al preot din cadrul Bisericii Ortodoxe din Grecia, Panagiotis Michas, parohul lăcașului Sfintei Chiriachi din Trikala, le-a interzis parlamentarilor care au votat pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale să intre în biserica sa, anunțat publicația citată.

Și părintele Panagiotis este dispus să ridice interdicția abia după ce politicienii își vor manifesta public pocăința.