ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul italian care a slujit lui Alfie Evans și familiei sale înainte de a fi rechemat din spitalul Alder Hey a părăsit Anglia.

Don Gabriele Brusco, care a fost preot paroh al Bisericii Catolice din Lourdes, a revenit în Italia, a confirmat biroul parohiei.

Potrivit ziarului catolic italian La Nuova Bussola Quotidiana, Brusco a fost "forțat să părăsească Anglia". Sursa citată susține că planurile de plecare a preotului au devenit concrete la 2 mai, după ce a avut o discuție cu un episcop din eparhia Westminster, John Sherrington. Se pare că această discuție l-a determinat pe Brusco să-și retragă cererea de a fi încorporat în dieceză.

„Trebuie să părăsească Anglia imediat și, prin urmare, să nu participe la înmormântarea lui Alfie, planificată pentru vinerea următoare", a scris Riccardo Cascioli de la site-ul LNBQ. „Este ultima rușine pentru ierarhia catolică engleză, care iese cu imaginea făcută pulbere din acest caz”, adaugă site-ul italian.

Brusco aparține Institutului Legiunii lui Hristos. În ultima săptămână de viață a lui Alfie Evans, el a aflat că familia Evans dorește să fie susținută de un preot catolic, așa că a călătorit de la Londra la Liverpool. S-a prezentat la spitalul Alder Hey, unde era ținut „ostatic” micul Alfie, și a rămas cu familia Evans timp de trei zile, oferindu-i lui Alfie atât sacramentul Mirului, cât și sacramentul Maslului. De asemenea, el a îndemnat personalul medical să nu ia parte la moartea lui Alfie, lucru care a dus la plângeri ulterioare, si nu putine, adresate Diecezei de la Liverpool.
 
Cazul Alfie Evans a dezvăluit  dezastrul unei Biserici engleze catolice care acceptă în mod suprem rolul brațului spiritual al puterii politice într-un sistem care s-a îndreptat decisiv spre un nou totalitarism, scrie site-ul italian.