ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii UE au căzut de acord asupra unui plan de urgență privind  relocarea a 160.000 de refugiați.
Uniunea Europeană a adoptat un plan de urgență cu privire la criza imigranților. Oficialii de la Bruxelles i-au redistribuit pe refugiați în aproape toate țările membre UE, mai puțin în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Un număr de 160.000 de mii de imigranți vor fi împărțiți între 25 de țări, scrie DailyMail.  Conform noului plan, refugiații ajunși în Grecia, Italia și Ungaria vor fi transferați în țări din UE, luându-se în calcul creșterea economică și populația.
 
Astfel, scrie ziarul britanic, Germania ar urma să primească 35.000 de refugiați, Franța 26.000 iar Spania 16.000.
Până și țări mai sărace din UE, precum România și Bulgaria, vor primi refugiați pe teritoriile lor, notează Daily Mail. România este una dintre ţările care va primi cei mai mulţi refugiaţi – 6.937 de persoane.

Următoarele state în topul redistribuirii refugiaților din Orientul Mijlociu și Africa sunt: Polonia – 10.434, Olanda - 8.047, Portugalia – 7.197, Belgia – 5.365 și Cehia – 5.513.

Vecinii de la sud de Dunăre vor primi doar 2.313 imigranți, iar cei mai puțini vor ajunge în Cipru, doar 722 de persoane.

Ungaria, Grecia şi Italia, afectate grav de fluxul mare de imigranţi, nu vor primi alţi imigranţi în plus la redistribuire. În timp ce Marea Britanie nici nu apare în planul dezvăluit de Daily Mail.