ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot ortodox grec a fost bătut de doi migranți sirieni,chiar în fața bisericii sale. Incidentul relatat de ziarul elen  Proto-Thema a avut loc vineri, într-un cartier din Atena, scrie breitbart.com.
Preotul a observat că migranții și-au parcat motocicletele în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Patisia și a mers să le spună că nu le pot lăsa acolo.

După un schimb de replici între preot și cei doi migranți, aceștia din urma ar fi început să-l lovească pe preot și apoi au fugit. Poliția a arestat inițial doi suspecți, pe care i-a dus la secție pentru investigații, dar ulterior i-a lăsat să plece din cauza lipsei dovezilor. Conform presei elene, la scurt timp, autorii reali ai atacului s-au predat autorităților.

Incidentul are loc la câteva luni după distrugerea unei cruci de piatră, în insula Lesbos, după ce mai multe ONG-uri de stânga au cerut autorităților locale să o dea jos, susținând că acest simbol creștin promovează "ura" împotriva migranților musulmani de pe insulă.

În ultimii ani, în mai multe țări europene violența migranților împotriva creștinilor  a devenit o problemă majoră.