Principalele publicații din Germania, Austria, Elveția și Ungaria continuă relatările despre cea mai mare tragedie din ultimii ani din România, soldată cu 30 de morți și peste 180 de răniți.  

"După tragicul incendiu dintr-un club de noapte din București, soldat cu 30 de persoane decedate, furia poporului român se îndreaptă și către sărbătoarea Halloween-ului. Motivul: în club s-a organizat în noaptea tragediei o petrecere cu acest scop”, scrie Mitteldeutsche Zeitung, conform mariustuca.ro.

"Pentru români, Halloween este o sărbatoare importată din vestul decadent, fără nici o legătură cu cultura românească. Din petițiile formulate online reiese că ei consideră Hallowen o sărbătoare macabră din vest, care după masca prostească a bucuriei ascunde o reală conspirație a demonilor și a creaturilor iadului, fiindcă este cea mai importantă sărbătoare a satanișitilor”, subliniază Die Welt, într-un articol intitulat "Românii vor să interzică Halloween”. 

"Pentru creștinii ortodocşi români, cunoscuți ca opozanti ai globalizării, Halloween este o sărbătoare satanistă. În cel puțin cinci petiții online, românii cer interzicerea tuturor petrecerilor de Halloween din țară”, notează Neue Zurcher Zeitung din Elveția.

"Românii se mobilizează împotriva Halloween. Focul din noaptea tragediei a izbucnit în urma unui show pirotehnic pentru care nu exista autorizație”, punctează televiziunea de știri n-tv.

Site-ului știrilor postului național de televiziune, tagesschau.de, alocă spații largi tragediei și scoate în evidență în final că "procurorul de caz a demarat o anchetă nu pentru ucidere din culpă, ci pentru omor calificat”.

Stern amintește că printre răniți se află și un cetățean german și relatează despre marșul de solidaritate de duminică, la care au participat peste 10.000 de persoane.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews