ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Faptul că imaginile războiului din Ucraina nu mai domină jurnalele de știri nu trebuie să determine Europa să nu mai acorde atenție acestui război, a atenționat marți președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, în cadrul unei vizite neanunțate în Ucraina, relatează dpa, preluată de Agerpres și ȘtiripeSurse.

„La Borodianka și Irpin, am văzut cu proprii mei ochi urmele distrugerii produse de soldații ruși în Ucraina”, a spus ea, cerând continuarea susținerii pentru această țară.

Mii de civili din estul Ucrainei continuă să fie expuși la o violență distrugătoare similară, a adăugat președinta slovacă.

Zuzana Caputova s-a întâlnit în Ucraina cu omologul ei Volodimir Zelenski și a ținut un discurs în parlamentul ucrainean.

Ea urmează să susțină o conferință de presă la revenirea în țară, a precizat serviciul său de presă, citat de sursele numite.